leon

Hoi,

Mijn naam is Leon Cools en ik ben al jaren enthousiast (en professioneel) bezig met voetreflexologie.  Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met voetreflex was dat voor mij een echte ontdekking.  Een zo eenvoudige techniek die zo veel effect kan hebben. Een passie was geboren.


foto leon

Natuurvoeding

Na enkele jaren als fotograaf te hebben gewerkt, heb ik  een natuurvoedingswinkel gestart.

Biologische voeding

Elke dag bezig zijn met Biologische groenten en fruit en met brood hebben me veel voldoening gegeven.  Door de winkel heb ik de kans gehad om veel te leren  over voeding en over mensen.  Waarom kunnen sommige mensen gemakkelijk maat houden bij het eten en anderen weer niet.  Wat is Halal-voeding precies?  Hoe eten en leven de Joodse mensen?

Levenslessen

Via Pierre Withagels en Djihi Marianne van de Wetering heb ik mooie lessen mogen ontvangen die me hebben geholpen  op mijn spirituele zoektocht. Dit maakt dat een massage ook een energetische beleving kan zijn en dat er ook blokkades kunnen opgelost worden in dat gebied.

Uiteindelijk zijn de belangrijkste vragen voor mij: Wie ben ik?  Wat is dit leven?  Hoe kan ik gelukkig zijn?

Spiritualiteit

Omdat er meer is dan het zichtbare en het tastbare heet deze site ook ‘voetweg’ .  Er gebeurt meer dan enkel wat ongemakken verhelpen.  We gaan op weg naar harmonie en komen dichter bij onszelf en bij wie we écht zijn.

Chakra’s

Via de voet is het erg gemakkelijk om voeling te krijgen met de chakra’s.  Je kan zelf, samen met mij, voelen hoe de energie daar stroomt en in harmonie is of in sommige gevallen hoe de energie daar wat geremd wordt.  Dikwijls is het al voldoende om je bewust te worden van die  remmingen om terug in harmonie te komen.  Soms komen daar inzichten bij naar boven die je weer een stapje verder helpen op je weg.

Opleidingen

Mijn voornaamste opleidingen:

*Syntra: Herborist (Kruiden gebruiken, zelf zalven en tincturen leren maken,…)

*Europese academie: Herborist

*Levensschool: vierjarige opleiding tot gezondheidsbegeleider. Deze opleiding heeft naast een stevige basis (anatomie, voeding,wetgeving) ook ruime aandacht voor Bach-bloesems, dieptemassage, voetreflexologie, ontspanningstechnieken, iriscopie  en nog veel meer.

Mijn eindwerk had als titel: ‘Help! Een Holebi in de wachtzaal.’

De levensschool is een toffe school hier vind je een link.

*Arcana: jaaropleiding voetreflexologie bij Fons Boudewijns.

*Extra opleidingen voetreflexologie bij Greetje Van den Eede

-subfertiliteit

-zwangerschapsreflexologie

-vlindermassage (een prachtige techniek die zeer veel kan betekenen om je te helpen je eigen weg te gaan)(Dankjewel Greetje voor de schitterende opleiding!)

lesgever:

Op dit moment geef ik door het hele land voordrachten over onderwerpen als Stress, Cholesterol, omgaan met emotionele moeilijkheden,… 

Lesgever aan de levensschool: ‘inzicht in verschillende voedingssystemen’ en ‘toegepaste voedingsleer’


foto leon