Lijsterbesconfituur

Deze ongebruikelijke confituur heeft een bittere toets door de lijsterbessen.

900 gr appelen, 300 gr lijsterbessen, zonder steel en gewassen. 1 Bio citroen, 600 gr suiker (op 1.2 kg vruchtenmoes). Je kan eventueel een deel vervangen door stevia. 4 gr agar-agar

werkwijze:

in een bodempje water laat je de in stukken gesneden appelen samen met de andere vruchten gaarkoken.  (ongeveer 20 min.).  De appelen gebruik je mét schil én pitten voor het pectinegehalte.

Even wat laten afkoelen en dan door een roerzeef alles pureren.

het grootste gedeelte van de suiker toevoegen aan de moes en aan de kook brengen.

De agar-agar bij het restje suiker doen en goed mengen.  Laten meekoken en afvullen in potjes.

De potjes vullen en omdraaien.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.