De Geluksformule

Er  bestaat een feilloze manier om altijd direct terug in harmonie te komen en je gelukkig te voelen.

Het lijkt ongelooflijk en te simpel om waar te zijn, maar ik daag je uit om het eens te proberen en je zal merken dat het wel degelijk werkt.

Heel eenvoudig: telkens je je ongelukkig voelt dan is dat een signaal van de kosmos dat je iets gelooft of aanneemt dat helemaal niet waar is.  Telkens als je je ellendig voelt geloof je iets wat helemaal niet waar is en niet in overeenstemming is met de kosmos.

Een voorbeeldje: je kijkt in de spiegel en je bent niet tevreden met wat je ziet, je vindt jezelf niet mooi.  Dit zal je snel een miserabel gevoel opleveren.

Maar is het waar?  Voor de kosmos bestaat er niet zoiets als mooi of lelijk.  Is een mier mooi?  Is een mol een lelijk dier?  Alles is ok zoals het is, dat is het standpunt van de kosmos.  In onze wereld vinden we een topmodel misschien mooier, maar waarop baseren we ons eigenlijk, wat zijn de maatstaven?  In de tijd van Rubens mocht het een maatje méér zijn, nu moet het een maatje minder zijn.

Zet je in lijn met de waarheid, met de wet van de kosmos en je komt direct terug bij harmonie in jezelf en je kan terug geluk ervaren.

Maar laat het ook duidelijk zijn dat als je in de spiegel kijkt en je wil er graag anders uitzien dan is het perfect ok om naar de kapper te gaan of om make-up aan te brengen of om naar de fitness te gaan.

Helemaal ok!

Stel: je hebt een fout gemaakt en je voelt je daardoor heel slecht.  Je vindt jezelf een nul, een mislukkeling.  Het zal dan niet lang duren of je gaat je slecht voelen.  Voor de kosmos heb je evenwel niet gefaald, je bent niet mislukt.  Voor de kosmos heb je geprobeerd en geleerd, gegroeid.  Zonder fouten zou je niks kunnen leren.  Zonder af en toe te vallen zou je niet leren fietsen.

Altijd als we ons slecht voelen is het omdat we iets geloven dat niet waar is.  De waarheid kan misschien pijn doen, ze kan ons wakker schudden, maar ze maakt ons nooit ongelukkig.

Als je jezelf miserabel voelt is er iets wat je denkt of aanneemt wat niet juist is, wat niet in overeenstemming is met de kosmos.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.