eikel burger

 

burgers van eikels

burgers van eikels

Eikelburgers

Vroeger waren eikels een basisvoeding voor onze voorouders.  Ik wou dit wel eens uitproberen.

 

 

 

 

 

 

Eerst ga je eikels verzamelen.  Gooi die met een gaatje direct weg.  Dan ga je de eikels in de oven op 200°C een tien minuutjes roosteren.  Daarna kan je de eikels sorteren en koken.

DPP_0052b

 

 

 

 

Je gaat ze net zoveel keren koken in vers water tot de tannines verdwenen zijn.  Dat kan je zien aan de kleur van het kookwater dat van roestbruin naar kleurloos moet overgaan.  Je kan ook proeven.

Daarna voeg je de gekookte eikels samen met een ei, een fijngesnipperde ui, peper zout.  Dit maak je fijn in de foodprocessor.  Dan ga je  havervlokken toevoegen tot je een massa krijgt die zich mooi in vormpjes laat samenprakken.

In de koelkast wat laten rusten en dan met olijfolie bakken in de pan.

Ik vond de smaak apart, niet écht lekker.  Er gaat erg veel tijd in dit hele proces zitten.  Dus toch niet zo’n aanrader wat mij betreft.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.