Wat met afgunst?

Een aantal emoties zijn niet zo leuk. Jalouzie, afgunst, gemiste kansen,… ze brengen ons niks goeds, ze maken ons niet blij. Maar dit is helemaal niet nodig, het kan anders.
Als je écht weet wie (of wat) je bent, dan komen die emoties gewoon niet meer naar boven.
Je zou het zo kunnen bekijken: wij zijn een lichaam. letterlijk is dat ‘een lijk met adem’. Als we niet meer ademen dan is er enkel nog een lichaam en dat leeft niet meer (lik – aam- adem- lijk). Wat doet ons eigenlijk ademen? Als je daar dieper op ingaat dan ga je voelen dat wat ons tot leven brengt iets ‘immaterieels’ is en dat het hetzelfde is voor alles wat leeft. Dit doorvoelen, niet als een idee, maar voelen dat alles wat leeft dezelfde lucht inademt en hetzelfde vuur in zich draagt, dat is bevrijdend.
Alles wat leeft is doordrongen met dezelfde energie.
Als je dan een stap verder zet dan kan je voelen wat iemand anders voelt. Als je dan iemand ziet die iets heeft of beleeft wat jij niet hebt, dan kan je twee kanten uit. Ofwel ga je de weg van afgunst en wordt je dag ellendig. Ofwel ben je blij voor die persoon en ga je invoelen hoe jij je zou voelen in die situatie en dan heb je een fijne ervaring en wordt dit een leuke dag.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.