Hartscontact

Hartscontact

Ik voelde voor het eerst ‘hartscontact’ bij Marianne, mijn yogalerares. Een bijzondere, duidelijk voelbare trilling  telkens ik voor haar ging zitten. Eens ik hier  van geproefd had zocht ik deze zalige energie ook bij mijn partner en dat lukte perfect. Recht tegenover elkaar gaan zitten, wat concentratie toevoegen , een flinke dosis ‘hier en nu’ erbij doen, een snuifje openheid er bovenop en wat durf, was alles wat er nodig was.

 

Als er een zekere mate van ontspanning is en er is openheid dan kan je hartscontact voelen met de mensen rondom je, tenslotte stroomt er door ieder van ons dezelfde levensenergie. Het zal in eerste instantie makkelijker zijn in bepaalde omstandigheden en vlugger gebeuren met bepaalde mensen waar je al een fijne band mee hebt, maar het is altijd en met iedereen mogelijk – in theorie althans -.

Door gaandeweg onze gevoeligheid en openheid te vergroten, merkte mijn partner en ik dat dit een prima manier was om als je het moeilijk had snel terug uit die situatie te kunnen stappen en contact te maken met stilte, je hart, de werkelijkheid…

Gaandeweg merkte ik dat deze energieoverdracht ook in dagdagelijkse situaties kan gebeuren. Het is niet onmogelijk om dit gewoon aan de kassa van de winkel te voelen.

Soms lukt het gewoon niet omdat ik te gehaast ben, niet goed in mijn vel zit… Soms lukt het niet omdat de andere de openheid mist (?) sterk met andere dingen bezig is (?) of bang is.

Vele mensen leven –spijtig genoeg – met een voortdurende angst en dat lijkt me een grote hinderpaal voor hartscontact.

Het is erg fijn en verrijkend om gewoon tegenover mekaar te zitten zonder verwachtingen of verborgen verlangens en de stroom te voelen die er ontstaat.

Zo natuurlijk, zo gewoon, zo simpel en toch voor veel mensen zo onbereikbaar.

Het is goed en duidelijk waarneembaar, het regenereert je, het doet goed. Je zal gaandeweg merken dat er verschil kan zijn in de richting die de energie volgt. Meestal voelt de energie bij mannen als een bron, ze borrelt als vanzelf op, terwijl de energie van vrouwen meestal de kwaliteit heeft van ontvankelijkheid, gronding, vergroten, laten groeien.

Gek genoeg zal je gaan voelen dat iedere mens hierin verschillend kan zijn en dat iedereen zowel ‘mannelijke energie’ kan laten vloeien al ‘vrouwelijke energie’. Je zal merken dat je zelfs kan leren dit proces te sturen.

In elk geval wens ik je veel mooie ontdekkingen toe.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.