Holistische gezondheidszorg werkt wel degelijk

Holistische gezondheidszorg doet goed werk!

De resultaten van een grote studie uitgevoerd in opdracht van het ‘department for healt, social services and public safety UK’ laat zien dat technieken als massage, acupunctuur, homeopathie, osteopathie en  aromatherapie wel degelijk goed werk afleveren

Meer pillen maakt mensen niet noodzakelijk gezonder.  Daarom wilde men onderzoeken of CAM (Complementary and Alternative Medicine) een bijdrage kon betekenen aan de gezondheidszorg.

Om dit te onderzoeken volgde men 713 patiënten die via de gewone huisarts goed werden onderzocht en opgevolgd en stuurde die vervolgens naar verschillende gezondheidsbegeleiders (homeopaten, osteopaten,acupuncturisten,aromatherapy, massage,…).  Men wilde meten of deze therapiën de gezondheid en het welbevinden nog zouden kunnen verbeteren naast de gewone medicatie en behandelingen.  Men wilde ook onderzoeken of de klassieke medicatie zou kunnen afgebouwd of verminderd worden door deze CAM gezondheidszorg.

De resultaten van dit onderzoek waren zo sensationeel dat de BBC er een documentaire van heeft gemaakt van één uur die je via deze link kan bekijken http://www.getwelluk.com/unfiled/get_well_ni_-_a_bbc_documentary.html

De resultaten:

81% van de mensen meldden verbetering van hun gezondheid
79% zegden zich mentaal beter te voelen
84%van de mensen maakten een link tussen de verbeteringen en het werk van de gezondheidsbegeleider.
65%van de huisartsen vond ook een verbetering bij de patiënt
87%van de testpersonen wilden graag verder werken met een gezondheidsbegeleider
50%van de huisartsen kon  de  medicatie verminderen
55%van de patiënten ging minder pijnstillers gebruiken
65%van de patiënten hadden minder nood aan doktersbezoek
 

Ondanks het aanvankelijk sceptisisme waren de huisartsen bijna unaniem gewonnen voor de gezondheidsbegeleiders en waren ze erg tevreden over het resultaat van het geleverde werk.

98% van de dokters zei deze behandelvormen te willen aanbevelen aan hun collega’s.   Ongeveer de helft van de artsen stelde dat hun werklast was verminderd.

 

Je kan meer info over dit onderzoek vinden via:

http://www.getwelluk.com/about_get_well_uk/our_projects/northern_ireland.html

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.