Eenvoudig – en veilig – vermageren

Als je wat gewicht wil verliezen dan is minder eten een optie, alleen, we houden dat niet vol! Sommige speciale dieeten die nu ‘in’ zijn kunnen even helpen, maar daarna komen de kilo’s er terug weer aan.

Wat wél werkt:

We zijn allemaal verschillend, dus is voor iedereen eigenlijk voedingsadvies op maat nodig, maar wat voor iedereen die met zijn gewicht een gevecht aangaat kan werken is dit: beperk suiker of beter nog: laat het een tijd helemaal weg uit je voeding. Gewoon door suiker te vermijden gaat je lichaam minder insuline moeten aanmaken. Dat is een hormoon dat ervoor zorgt dat suiker kan worden opgenomen, maar dat er ook voor zorgt dat vet in de cellen wordt opgeslagen. Het gaat dus niet over calorieën tellen, maar gewoon over hoe vet wordt opgestapeld in je lichaam.

Suiker?

Als je hier mee begint zal je gauw merken dat suiker overal in zit. Dus niet alleen die witte klontjes in de koffie, maar ook de suiker in de ketchup en die bij de groenten uit blik. En als je het écht goed wil doen moet je ook letten op voedingsmiddelen die zich snel in suiker omzetten zoals bier, wit brood, aardappelen, chips, frieten,…

Suiker vervangen?

Spijtig genoeg helpen de meeste suikervervangers niet om gewicht te verliezen. Kijk naar Amerika: nergens ter wereld worden zoveel ‘light’ producten gebruikt en toch is overgewicht daar heel gewoon.

Stevia is eigelijk het enige bruikbare vervangmiddel dat werkt maar uiteindelijk ga je merken dat als je suiker weglaat uit je voeding, dat je snel minder behoefte aan zoet hebt.

Groenten:

Een prima bondgenoot hierbij zijn groenten en fruit. In al hun verschillende vormen kunnen ze helpen. Soep, gestoomd of gekookt, rauw of in een smoothy: ze zijn altijd de perfecte voeding. Groenten en fruit gaan je ook helpen om geleidelijk aan de sterke drang naar zoet en snoep los te laten.

Het loont de moeite!

Als je dit consequent volhoud ga je merken dat je zonder honger te lijden gemakkelijk wat vet kan verliezen. Geen 5 kilo per week, maar geleidelijk aan, zonder veel moeite, bereik je het perfecte gewicht voor jou.

Beweging

Als je regelmatig voor wat extra beweging zorgt gaat alles wat gemakkelijker. Zwemmen, wat joggen, wandelen,… het kan allemaal helpen.

Feestje bouwen

En af en toe moet je gewoon eens ‘de bloemekes buitenzetten’ en feesten. Het is perfect mogelijk om een keertje die regeltjes te vergeten. Maar je lichaam is je dankbaar als je daarna weer terug die gezonde gewoontes opneemt.

Ondertussen klinken we op je perfecte body!

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.