CVS en Fibromyalgie

CVS. en Fibromyalgie

Kan voetreflex hierbij helpen?

Meer en meer studies wijzen uit dat een grondige ontregeling van het stressmechanisme aan de oorzaak ligt van CVS en Fibromyalgie.

Dit maakt het niet gemakkelijker om het op te lossen, want het stressmechanisme is een erg complex systeem dat zowel met het lichaam, het zenuwstelsel, de hormonen en de psyche te maken heeft.

Dit verklaart meteen ook waarom therapieën tot op heden niet zo succesvol zijn want men pakt meestal slechts één aspect aan, terwijl al de andere vergeten worden.

Er komt bij CVS en Fibromyalgie zoveel bij kijken dat één remedie zelden voldoende is om het tij te keren. Er is psychische begeleiding nodig, en er is fysiotherapie nodig. Het is belangrijk dat men terug leert omgaan met spanning en ontspanning. Er moet ook dikwijls gewerkt worden aan een betere slaapkwaliteit en soms is er een aanpassing van de voeding nodig. Heel dikwijls moet er ook gewerkt worden aan het stellen van grenzen. En er is uiteindelijk ook een goede ondersteuning nodig om het parasympatische zenuwstelsel terug te versterken zodat het stressmechanisme terug zijn werk kan doen.

 

Bij dit laatste kan voetreflex veel betekenen omdat de hormonen die te maken hebben met stress en ontspanning sterk beïnvloed worden door voetreflex. Een voetreflexmassage kan het parasympatische zenuwstelsel zo versterken dat er sterke verbeteringen optreden. Meestal begint het bij een betere nachtrust en stilaan komt er terug meer en meer energie.

Voetreflex alleen gaat de klus ook niet klaren maar met een goede (bredere) ondersteuning kan er wel een verschil gemaakt worden.

 

CVS en Fibromyalgie zijn geen simpele dingen om aan te pakken en te dikwijls worden ze niet ernstig genomen wat de patiënt nog meer in de problemen brengt. Maar ik zie in de praktijk mensen die uiteindelijk na jaren terug aan het werk gaan en dat doet deugd want soms duurt het zo lang dat je als patiënt de moed erbij verliest.

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.