Zalig om met de kinderen paaseieren te zoeken in de tuin. Maar Oma heeft er ook een paar verstopt voor haar kleinkinderen. En Moemoe had hetzelfde idee. ‘Het zijn er niet veel’ zei ze.Maar uiteindelijk zit je met een berg chocolade in huis die je niet zomaar op krijgt. Van die overschot maak ik met de kinderen zelf lekkere choko.
Je smelt op een erg zacht vuur wat margarine of boter
je voegt daar wat water of melk aan toe (theelepeltje), een eetlepel honig en je laat de chocolade eieren daar zachtjes in smelten.
De truuk is: langzaam en op een zacht vuur. Ondertussen met een houten lepel of spatel blijven roeren. Ondertussen zijn er mooie potjes afgewassen en klaargezet en als alles mooie gesmolten en gemend is kan je die potjes vullen met de lekkerste zelfgemaakte choko .
Deze zelfgemaakte lekkernij zal je enkele weken kunnen bewaren (liefst in de koelkast).
Zalig paasfeest!