Gelei van rijpe mispels

DPP_0028b
dit heb je nodig:
mispels (een rijpe mispel voelt zacht aan)
(riet)suiker
stevia
citroen (bio-kwaliteit)
water
agar-agar of pectine

*mispels wassen en eventueel geschimmelde delen verwijderen. Een rijpe mispel is door een enzymatisch proces donkerbruin en zacht geworden (zo rot als een mispel). Pas dan krijgt deze vrucht zijn uitzonderlijke smaaK.
*in stukken snijden en met wat water koken
*de bio citroen in stukken snijden en mét de pitten en de schil toevoegen en mee laten koken
*door een roerzeef persen.
*het sap opvangen en samen met de fijngeperste moes in een maatbeker opvangen.
*voor elke liter ‘vruchtenmoes’ neem je 500gr. suiker en 100 gr. stevia
*samen nog even aan de kook brengen en pectine of agar-agar toevoegen.
*Nog even kort doorkoken en in potjes doen

 

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.