Van paaseieren naar choko

Zalig om met de kinderen paaseieren te zoeken in de tuin.  Maar Oma heeft er ook een paar verstopt voor haar kleinkinderen.  En Moemoe had hetzelfde idee.  ‘Het zijn er niet veel’ zei ze.Maar uiteindelijk zit je met een berg chocolade in huis die je niet zomaar op  krijgt.  Van die overschot maak ik met de kinderen zelf lekkere choko.

Je smelt op een erg zacht vuur wat margarine of boter

je voegt daar wat water of melk aan toe (theelepeltje), een eetlepel honig  en je laat de chocolade eieren daar zachtjes in smelten.

De truuk is: langzaam en op een zacht vuur.  Ondertussen met een houten lepel of spatel blijven roeren.  Ondertussen zijn er mooie potjes afgewassen en klaargezet en als alles mooie gesmolten en gemend is kan je die potjes vullen met de lekkerste zelfgemaakte choko .

Deze zelfgemaakte lekkernij zal je enkele weken kunnen bewaren (liefst in de koelkast).

Zalig paasfeest!

Over adminleon

Na jarenlang als natuurvoedingswinkelier bezig te zijn geweest met gezonde voeding, ga ik nu een stapje verder als gezondheidsbegeleider. Vooral voetreflexologie werkt goed voor mij.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *